Nolito hade mycket glädje som billiga matchtröjor vingbackar mot en djup

Lättelsen etsades över hela Sergio Agueros ansikte efter att han tog sitt första mål i åtta matcher för klubb och land – och slutade sin längsta torka för Man City med ett varumärke coolt slut.

Knappt tio minuter senare vann han tillbaka besittningen på kanten av lådan, tog Jonas Olsson ut ur det med de svagaste rörelserna och lät riva in i det övre hörnet med häpnadsväckande lätthet.

Med 149 mål för sitt namn har Aguero nu flyttat till sjätte plats i Man Citys ledande måltidslista. Han är fortfarande bara 28.

Pep Guardiola använde tio olika formationer i Bayern München, och ville att hans team skulle vara tillräckligt flexibla för att byta positioner vid hatten i Barcelona, ​​men 3-4-3 har alltid varit bland hans favoriter.

Raheem Sterling och Nolito hade mycket glädje som billiga matchtröjor vingbackar mot en djup West Brom-sida, men när wingers James McClean och Nacer Chadli pressade högre upp planen under andra halvlek hade de fler problem.

Huruvida formationen får ut det bästa av Citys breda män återstår att se, men det har fått City ur en sex-spel winless rut.

Aguero kan ha stulit rubrikerna, men Ilkay Gundogan hade en av sina bästa matcher för City mot West Brom.

I en match där David Silva var tyst, och Kevin De Bruyne bara hade en como-roll, var tyskaren grym och hans länkande spel med Aguero var lockande.

Gundogan matchade Aguero i alla aspekter, sätter ihop två mål och hjälpte sig själv, och en skada-härjad Barcelona vill inte möta paret i denna typ av form.

Brännande och orädd, Nolito har visat sig vara en av sommarnas manchester united barnkläder undertecknande efter att han gick med i City för bara .7 12,75 miljoner men frågor kvarstår om hans humör.

Efter att ha tagit problem med en rättvis utmaning från Craig Dawson, gick Nolito i huvudet och var kanske turen att bara hämta en bokning – bara två minuter innan Agueros öppnare.

Det var ganska berättande att argentinern omedelbart tog honom åt sidan för att berätta för honom att inte vara så dum efter att en liknande händelse såg honom skickas ut mot Bournemouth förra månaden.

Med Bacary Sagna skadad och Pablo Zabaleta inte klarat ett sent konditionstest verkade det vara det perfekta tillfället att ge Pablo Maffeo sin Premier League-debut.

Efter en imponerande prestation mot Manchester United, där han skakade Marcus Rashford till stor effekt, såg 19-åringen i linje för sin tredje start för City.

Istället återvände Guardiola till en 3-4-3 och Maffeo fick ledigheten på grund av Baggies fysikalitet. Det återstår att se om han kommer att få en ny chans att starta ett spel innan FA-cupen återvänder i januari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *