Ndiaye att rusa av sin linje fotbollströjor barn med tryck och rensa från anfallaren

Yerry Minas huvud sätta Colombia topp i gruppen och Senegal blev första sidan för att avsluta VM på Fair Play-reglerna.

Senegal och Japan avslutade nivå på poäng och mål, så det gick ner till det faktum att afrikaner hade två gula kort – och de fick M’Baye Niang.

Detta var en head to head för kvalifikation till 16: e matchen, då Colombia förlorade sin öppnare till Japan efter att Carlos Sanchez – som återvände från suspensionen här – skickades av i fem minuter, medan Senegal slog Polen och tog 2- 2 med Blue Samurai. Ex-Lazio-anfallaren Keita Balde Diao startade fotbollströjor barn tillsammans med Torino M’Baye Niang i ett nytt, snabbt och effektivt partnerskap.

Senegal fick straff i 17 minuter, men VAR bekräftade Davinson Sanchez fick bollen med en sensationell glidande tackling på Sadio Mane och domaren vred sitt beslut.

James Rodriguez limped off för att göra plats för ex-Sampdoria-anfallaren Luis Muriel och Niang var bokad för en hög fot på Yerry Mina, vilket innebär att han skulle avbrytas om Senegal utvecklades.

Colombia hade en stor chans när Muriels halvvolley var avböjt vid Kalidou Koulibaly och Radamel Falcao nickade det resulterande hörnet över.

Muriel hotade igen, vilket tvingade Ndiaye att rusa av sin linje fotbollströjor barn med tryck och rensa från anfallaren, och tog ledningen med Yerry Mina tuffa huvudet från ett hörn. Det var försvararens andra mål i så många spel.

Plötsligt blev gruppen omvandlad, med Japan förlorad och fortfarande på andra plats, tryckte Senegal ut ur turneringen helt enkelt för att de hade två gula kort än Japan. Niang fick nyfiken två av dem.

Niangs vinklade körning drev David Ospinas handskar, men Ismaila Sarr föll skamligt ett manskors och Senegals sena tryck kom till ingenting.