Häftiga flytten efter AIK – går till Tyskland

Det var i december som FotbollDirekt avslöjade att Nebiyou Perry och AIK går skilda vägar efter att talangen nobbat ett a-lagskontrakt. 18-åringen debuterade för a-laget redan i somras i Europa League-kvalet och har representerat såväl Sverige som USA på landslagsnivå.

I går uppgav Fotbollskanalen att Perry var aktuell för Bundesligaklubben Köln och nu är det officiellt. Mittfältaren har skrivit på ett 2,5 års långt avtal och kommer till en början att officiellt tillhöra reservlaget, men Perry har redan hunnit göra sin första träning med klubbens a-lag. Läkarundersökningen är också genomförd.

– Detta är riktigt stort för Nebiyou, säger hans agent Martin Klette i en första kommentar till wagnssonsport.se och fortsätter:

– Nebiyou, hans familj och vi har fått jättepositiva intryck av klubben. Det har stått mellan FC Köln, en amerikansk MLS-klubb, en engelsk championshipklubb och en svensk klubb men FC Köln har hela tiden varit Nebiyous förstaalternativ sedan de kom in på banan. Därför känns det extra bra att i helgen ha lyckats slutföra förhandlingarna så att ett avtal har kunnat signeras idag. Tysk fotboll håller hög kvalitet men med sin snabbhet och teknik förenat med sin fina mentalitet har Nebiyou alla förutsättningar för att lyckas, avslutar agenten.

– Vi är glada att Nebiyou Perry beslutade sig för att komma till FC Köln. Han är en spelare som har övertygat oss med sin snabbhet och sitt en mot en spel, säger Daniel Meyer som är chef för FC Kölns akademi.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *