fotbollskläder barn Om det fanns några tvivel om David de Gea

fotbollskläder barn Om det fanns några tvivel om David de Gea, vänligen hänvisa till hans prestation mot Arsenal förra veckan. Spanjoren gjorde ett starkt anspråk på att vara världens bästa målvakt när han höll ett obevekligt Arsene Wenger-lag i schack med ett rekord på 14 sparar på Emirates. Bara Vito Mannone och Tim Krul har någonsin varit så upptagna i en Premier League-match. Och även om erkännande vid individuella prisutdelningar ännu inte kommer, kan De Gea inte längre ignoreras som ett skott som gnuggar axlarna med Manuel Neuer och Gianluigi Buffon.

Dessutom kommer han säkert att behövas under helgen. Säsongens kanske största match hittills – Manchester-derbyt – väntar på spanjoren och han kommer att stirra ner i tunnan för ligans mest hänsynslösa anfall. Nederlaget mot Shakhtar Donetsk på onsdagen var bara Citizens första nederlag i kampanjen och de har samlat ihop 46 mål i ligan, 11 mål fler än sina lika produktiva grannar. Inför tungviktssammandrabbningen gick De Gea med Sky Sports expert Thierry Henry för det senaste avsnittet av ”Match Zone” som ser spelarna väga in i taktisk analys. Föga överraskande blev United-målvaktens framträdande snart något av en showreel för räddningar i världsklass med paret som satte tänderna i Arsenal-prestationen samt kattliknande reflexer mot Stoke och Everton. Det var dock när hans mirakulösa räddning mot Liverpool togs upp som Henry märkte något med De Geas som han var mycket imponerad av. Eller snarare det han inte märkte.

Efter att ha sett 27-åringen förneka Joel Matip i vacker slow motion, förklarade han: ”Vet du vad jag gillar? Det är det här, efteråt. Du vet.” Eftersom det är något jag gillar med dig – brukade jag bråka med min målvakt hela tiden, speciellt Jens Lehmann. Förlåt, Jens. Du fick inte chansen på dina försvarare, du gick inte och gick som ”ahhhh…” ”Du är där för att rädda, du är det sista hoppet men genom att [försvarare] ser det ger du positivt energi.” Låt oss vara ärliga här, vi har alla sett den klassiska reaktionen från målvakter efter stora räddningar – skrika på sina försvarare som om de inte ens räddade den och de fyra bakre hade tappat det.

Med De Gea är det dock inte fallet, och han reagerade med att säga: ”Jag gillar inte att vara aggressiv, eller om det är ett misstag av försvararen, jag gillar inte att skrika på honom eller säga något till honom. Jag föredrar att vänta och spara den till inuti omklädningsrummet.” Fair play, David. Så United-försvarare är aldrig helt utanför kedjan, men du har åtminstone resten av halvleken på dig att förbereda dig för en De Gea-örning. Tycker arsenal babykläder du att David de Gea är världens bästa målvakt? Säg din mening i kommentarsfältet nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *