Fotbollskläder barn billigt Hjärnskakning i fotboll var en viktig diskussionsplats på tisdagskvällen

Fotbollskläder barn billigt Hjärnskakning i fotboll var en viktig diskussionsplats på tisdagskvällen. Under Tottenhams 1-0-nederlag mot Ajax i Champions League-semifinalen pratade alla om Jan Vertonghen. Försvararen kolliderade med lagkamrat Toby Alderweireld och lämnade honom med blod över hela hans ansikte.

Efter att ha rensats skickades han tillbaka till planen. Men det tog en vändning till det sämre bara några minuter senare. PL: s hjärnskakningsprotokoll ifrågasattes efter Bailly-sammanstötningen Vertonghen fick fortsätta mot AjaxSport-forskarnas tråd om Karius hjärnskakning Han kunde snart inte ens stå och fick hjälp av planen. Det har sedan rapporterats att Vertonghen faktiskt inte drabbats av hjärnskakning och alla relevanta kontroller hade ägt rum.

Men bara några dagar senare diskuterades hjärnskakning i fotboll igen. Händelsen inträffade på fredag ​​kväll i en Bundesliga-match mellan Mainz 05 och RB Leipzig. Och det involverade Mainz Karim Onisiwo. På 38: e minuten kolliderade Onisiwo huvudet med Ibrahima Konate. Det såg ganska hemskt ut och Onisiwo hade mycket ont. Chockande nog fick österrikaren fortsätta. Fem minuter senare firade han efter att han gjorde ett briljant mål för att få tillbaka sin sida i matchen på 2-1. vid halvtid, vilket var bara två minuter senare, kunde han inte komma ihåg dybala tröja att han gjorde poäng. ”Han kommer inte ihåg sitt mål vid halvtid”, säger sportchef Rouven Schröder efter matchen. Det är skrämmande grejer. det så att Onisiwo kommer att kunna se tillbaka på sin fantastiska finish när han är tillräckligt bra.

Men det är ännu ett exempel på att mer måste göras för att skydda fotbollsspelare från att fortsätta spela efter hjärnskakning. Eftersom det kunde ha varit mycket, mycket värre för Onisiwo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *