FEM SNABBA: ”Östersund behöver inget tema – deras saga rullar bara på”

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖSTERSUND – HERTHA BERLIN 1-0

Din bild av första halvlek?

– Hertha Berlin inledde bäst och efter knappa kvarten spelad räddades Östersund mirakulöst från ett baklängesmål då först Keita och sedan Mukiibi fick bort bollen på mållinjen. I stället var det Östersund som något ologiskt tog ledningen i den 23:e minuten efter att en Hertha-spelare fått bollen på handen i eget straffområde och Nouri visade sig på nytt vara säkerheten själv från elva meter. Östersund fick därefter ett välbehövligt andrum och slutförde den första halvleken på ett bra sätt.

Din bild av andra halvlek?

– Ett mer respektlöst Östersund i den andra halvleken och jag vet inte hur många fina lägen Saman Ghoddos fick för att avgöra matchen. Anfallsstjärnan hade inte marginalerna med sig i avsluten och i stället blev det nervöst i slutet då Östersund mest rensande mot en evigt löpande Ghoddos. ÖFK lyckades reda ut stormen och nu leder de gruppen på maximala sex poäng. Starkt!

Precis, eftersom Zorya besegrade Athletic är det Östersund och ukrainarna som innehar de två första platserna i gruppen. Vem hade trott det?

– Inte många skulle jag gissa. Athletic är storfavorit i denna grupp och även Hertha Berlin är ett erfaret lag. Efter att ha spelat 0-0 mot varandra och nu förlorat mot Zorya respektive Östersund står de två lagen på endast en poäng efter två matcher. Zorya, som Östersund besegrade med 2-0, har tre poäng och ÖFK har alltså maximala sex poäng. Nu väntar ett dubbelmöte mot Athletic för Östersunds del och lyckas de vinna en av dessa två matcher ser det VÄLDIGT ljust ut inför slutspurten av denna grupp.

Vilka imponerades du av lite extra i kväll?

– Saman Ghoddos gjorde visserligen inte något mål, men oj vad han hela tiden skapar oreda för motståndarna. Han kommer alltid till lägen och han kan mer eller mindre sysselsätta ett försvar på egen hand. När Östersund mot slutet trycktes tillbaka ordentligt var deras enda utväg att slå långbollar på en djupledsjagande Ghoddos – och jösses vad mycket han sprang! Ovärderlig för ÖFK och visst vore det fint om han väljer det svenska landslaget? Kom igen nu, Ghoddos!

Några slutord?

– Ni som följer Paradise Hotel vet att det var sagotema denna vecka och att det hela avslutades med en helt kaotisk parceremoni, men Östersund behöver inget tema för att skapa kaos i Europa. Deras saga bara fortsätter att rulla på och som det ser ut just nu kan denna saga bli lång och underbar!

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *