fast utan att hålla bästa kvalité. Vi börjar få ett visst tryck mot slutet

U19: Tung serieomstart mot Brommapojkarna

Bajen startade i dag om U19-serien mot tabellettan på Årsta IP. Efter två mål av Marcus Mitander såg Hammarby ut att vara på väg att ta tillbaka andraplatsen, men BP reducerade med halvlekens sista spark och HIF-anfallaren tvingades dessutom utgå i paus. Gästerna kunde sedan vända till 2-3, med avgörandet i 87:e. – Vi har svårt att spela en ful och vinnande fotboll, menar tränare Klebér Saarenpää.

Saarenpää om matchen:– En tråkig start på andra halvan av säsongen, där vi lite grann får börja om från början med en del saker. Duellspelet är tillbaka på knattenivå igen och då blir det jobbigt att vinna matcher. Vi leder ändå med 2-0, i en första halvlek som dock är mycket jämn. Med 30 sekunder kvar till paus slår vi en indianare som BP drar nytta av, och matchen lever igen.

– Det är svårt för dessa pojkar att spela en ful och vinnande fotboll, det vill säga att skicka bollen åt helsicke och låta tiden gå. BP kvitterar tidigt i den andra halvleken som även den är en jämn historia, fast utan att hålla bästa kvalité. Vi börjar få ett visst tryck mot slutet, men BP har en tro på det och lyckas peta in den vinnande bollen, så att vi står där med en bitter eftersmak.

– Det tråkiga i dag är att vi faller tillbaka några nivåer i vårt spel. Och energin och viljan är inte tydlig nog från vår sida – att vi vill det mer än motståndarna, i förhållande till det vi kräver i vår utbildning av spelare. Vi måste se till att komma tillbaka starkare från denna match, och börja göra rätt saker igen, för att vinna fotbollsmatcher eller åtminstone maxprestera.

Hammarbys startuppställning och byten: Gatica – J. Rylander, Hultin, Vrana, Alm – Sequar, Nilsson – Durmaz (Girma, 70′), Alsanati, Izountouemoi – Mitander (Jarrett, 46′)Ej använda avbytare: Wåhlin, D. Rylander, Douglas (U17)Målen: 1-0 Mitander (33′), 2-0 Mitander (40′), 2-1 (45′), 2-2 (52′), 2-3 (87′)

Siffror, HIF-BP 2-3 (2-1):Avslut 9-8 (7-5)Avslut på mål 6-7 (4-4)Tilldömda frisparkar 10-16 (6-9)Offsidelöpningar 2-6 (1-2)Hörnor 7-2 (2-0)

Ytterligare matchfakta följer.

Spelplatsen för dagens U19-match byttes under uppehållet, från Kärrtorps IP till Årsta IP. Vi beklagar att denna ändring inte kommunicerades på förhand.

Foto: Alsanati, Hultin och Nilsson deppar just efter slutsignalen, av John Fransson

För detaljerad information, klicka här:
billiga fotbollströjor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *