BLOGG: Slitna spelare, väderleverans och ”Svennis” på plats

FD:s Lennart Sandahl är på plats under veckans utvecklingsläger i Halmstad där Sveriges mest lovande 15-åringar samlas genom sina distriktslag.

Näst sista dagen här i Halmstad och är det något som inte går att klaga på är det vädret. Staden lever verkligen upp till sin fina sommarstämpel och även om jag inte hunnit avnjuta Tylösand så har de varma vindarna gjort arbetet lättare. Tänk om det ösregnat ute på Halmstad arena där en enda plan har en läktare med tak?

Upplandslaget tränade på hårt under bevakning av förre Gefletränaren Roger Sandberg (i SvFF-kläder)

Man kan förstå att förbundskaptenerna vill se så mycket som möjligt av spelarnas kvaliteter inför den kommande landslagsuttagningen för pojkar 02. Samtidigt känns det som att spelarna pressas lite väl hårt. Lagen kom hit i söndags och tränade på eftermiddagen. Därefter var det match nummer ett på måndagen. Dubbelt träningspass tisdag och ny match onsdag. På torsdagen höll de flesta lagen på med någon form av tempoträning/smålagsspel – och det märktes att ungdomarna var trötta i buggarna. Skaderisken känns påtaglig när ungdomarna ska kräma ur det sista i matcherna på fredagen.

Förre Hammarby och GIF Sundsvall-tränaren Roger Franzen är också med och bevakar spelare i Halmstad. Annars jobbar han som förbundskapten för pojkar 01.

Sven-Göran Eriksson är i stan också. 69-åringen sparkades av Shenzen i den kinesiska andraligan och efter fyra år i Kina är han nu tillbaka i Sverige. Blir det något mer tränarjobb? Vi får se om det dyker upp något, sa Svennis när vi skakade tass en snabbis. Men han vill i alla fall inte tillbaka till den kinesiska andraligan. ”Då ska det vara den högsta serien”.

Jag har en del tankar kring spelarnas utveckling, agent(cirkusen) och att ett par distrikt valt att bojkotta lägret. Men det sparar vi till sista dagen/slutforceringen i morgon!

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *