PÅ FD: Nyförvärvets AIK-glädje: ”Jag har alltid varit fascinerad av klubben”

Sommaren 2015 lämnade Robert Lundström GIF Sundsvall för att testa lyckan i Osloklubben Vålerengen.

Två och ett halv år senare är han tillbaka i svensk fotboll.

– Det var skönt att det löste sig, säger Lundström, som laddar upp inför försäsongen med att fira jul- och nyår på Gran Canaria, till FotbollDirekt.se.

Lundström berättar att han fick höra om AIK:s intresse för ett par månader sedan, men att saker och ting först tog fart de sista veckorna.

– När AIK kom in i bilden var det inte mycket att tveka på. Det kändes som ett självklart alternativ och jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på ett långt kontrakt med en solklar SM-guldkandidat.

– Det var i samband med att Daniel Sundgren drabbade av en tråkig incident som AIK tog kontakt med mig. Tanken från Björn (Wesström) och Rikard (Norling) är att jag ska kunna gå in och fylla den positionen nu direkt.

Är det en dröm att komma till en allsvensk storklubb och AIK?

– Självklart. Jag har varit fascinerad av AIK ända sedan jag var liten. Det är en toppklubb som kommer slåss om guldet redan nästa år, det såg man inte minst på hösten när de avslutade med tolv matcher utan förlust.

Kommer du fixa att spela som ytterback i Norlings 3-5-2?

– Jag har aldrig spelat i det systemet förut. Men jag tror att det är en position som kommer passa mig samtidigt som jag får en hel försäsong att komma in i det. Jag är en snabb offensiv back som gillar att bidra framåt. Sedan tycker jag att jag utvecklat min defensiv sedan jag spelade i Allsvenskan förra gången, säger Lundström som ser fram emot att spela Stockholmsderbyn nästa år.

– Man får ju nästan gåshud av att se derbyna på tv, så jag kan nästan inte föreställa mig hur det känns på planen. Det är klart att jag ser fram emot det.

Att AIK kan utmana och till och med slå Malmö FF i guldjakten, det är Lundström säker på.

– Det var ju ett tag sedan AIK vann SM-guld, så det är på tiden att vi tar tillbaka det.

Den gångna säsongen noterades Lundström för 28 matcher, ett mål och sju assist i norska Eliteserien.

För detaljerad information, klicka här: fotbollsset barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *