ronaldo tröja barn Guardiola anses nu allmänt vara

ronaldo tröja barn Guardiola anses nu allmänt vara den bästa taktikern i världen och har ett eget inflytande på den senaste gruppen av kommande tränare, inte minst Arsenals Mikel Arteta och tidigare Barcelona-lagkamraten Xavi, som är ansvarig för Al Sadd.

Katalanen är dock alltid snabb med att kreditera sina egna influenser, inklusive Marcelo Bielsa, Juan Manuel Lillo, Arrigo Sacchi och hans viktigaste mentor, Johan Cruyff.

Den roll Santana spelade för att forma en ung Guardiola förbises ofta. Han är inte ett lika känt namn som Marcelo Bielsa, Arrigo Sacchi eller Johan Cruyff, men han var vördad av alla tre.

Faktum är att Bielsa fortfarande betraktar Santanas Sao Paulo – som slog sitt Newell Old Boys-lag i Copa Libertadores-finalen 1992 – som ett av de bästa lagen han någonsin mött, medan Sacchi tidigare har erkänt att han var mer influerad av Brasiliens anfallsfotboll. än Italiens försvarsinriktade spel.

Cruyff var ännu mer influerad av Santana.

I förordet till Sokrates biografi, Fotbollströjor till baby beklagade den holländska legenden den negativa effekten av Italiens framgångar 1982 och sa att Brasiliens misslyckande liknade det som de stora nederländska sidorna gjorde under det föregående decenniet.