ronaldo t-shirt barn Vissa envisas i sin övertygelse

ronaldo t-shirt barn Vissa envisas i sin övertygelse om att det aldrig skulle kunna vara rasistiskt och det är dags att visa dem varför det kan vara det. Det här är inte tid för fördömande och istället bör det användas som en chans till utbildning.

Det kan betyda att de pekar i riktning mot ”The Birth of a Nation”, stumfilmen från 1915 av DW Griffith som porträtterade svarta män som dumma och sexuellt aggressiva och värda att lyncha på grund av hotet de utgjorde mot vita kvinnor.

Det kan betyda att man pekar dem i riktningen mot litteraturen av Dr William Lee Howard, som 1903 skrev: ”När utbildning kommer att minska den stora storleken på negers penis samt åstadkomma känsligheten hos de terminala fibrerna som finns i Kaukasien. , då kommer det också att kunna förhindra afrikanernas förstfödslorätt till sexuell galenskap och överdrift.”

”Rasistiska stereotyper är aldrig acceptabla,  oavsett avsikt att visa stöd för en spelare”, sade antirasismorganisationen Kick It Out i ett uttalande. ”Vi har kontaktat Manchester United angående frågan och kommer att arbeta nära dem och fotbollsförbundet för att se till att det åtgärdas snabbt. Om vi får några rapporter som rör den diskriminerande sången kommer dessa att vidarebefordras till det styrande organet Fotbollskläder barn billigt och förövarna kan förväntas bli straffade.”