fotbollströjor billigt känd som den stora frysningen och januari 1963 är fortfarande

Den vintern är fotbollströjor billigt känd som den stora frysningen och januari 1963 är fortfarande den kallaste månaden i brittisk historia, med flera platser som registrerar en temperatur på -19 grader Celsius.

Det var dock inte den enda gången ligan tvingades ta en paus i minst 21 dagar, eftersom inga matcher spelades mellan 26 januari och 16 februari 1901.

Även om dessa år kan ha drabbats av allvarliga störningar, löpte fotbollskampanjen inte in i juni, som den har gjort i år.

Säsongen 2019-20 är den första att se ligamatcher spelas i juni sedan 1946-47 – den första kampanjen som spelades sedan andra världskrigets början. I den matchen ingick även Sheffield United, som slog Stoke City med 2-1.

Det året vann Liverpool toppklass för femte gången i sin historia efter att ha slutat en poäng före Manchester United och Wolves, medan Manchester City flyttades upp från den andra nivån efter att ha hamnat i toppen av tabellen.

Med 29 matcher spelade den här terminen när kampanjen återupptas, ligger ronaldo tröja Liverpool 25 poäng före City på andra plats, som har en match kvar.