Pablo Zabaleta borde fotbollsdräkt barn

Pablo Zabaleta borde fotbollsdräkt barn få en chans att återupprätta sig som Manchester Citys högra rygg … han har tjänat det.

Den ikoniska Blues-försvararen har skrivits av av några, efter en säsong som blev slagen av skada.

Och det har antagits att den argentinska internationalen kommer att ge plats för en yngre spelare och City skulle låta honom gå, om än med ett tungt hjärta.

Ingen kunde skylla honom om han accepterade ett attraktivt erbjudande från Italien, med båda intresserade romer och Inter Milan, men om han väljer att stanna, borde Zabaleta – mer än någon annan – ges varje chans.

Förslag om att han är klar på toppnivå är för tidigt, även om det fanns tider i slutet av förra säsongen då det verkade som om han körde i förräderi – men att säga det var ett tydligt tecken på att hans karriär ligger på en hal neråt är orättvist.

Pablo Zabaleta hade en fin match hos Chelsea förra säsongen
Trots sitt oöverträffade engagemang för Blues-orsaken, psg fotbollströja ofta tydligt i form av huvudbandage och ansiktsärr, har Zabaleta haft ett mycket bra skadoregister sedan han gick med i klubben för åtta år sedan.

Men mängden fotboll han har spelat är fenomenal, särskilt i en position som under Manuel Pellegrini och Roberto Mancini var en av de mest högenergi på planen.

Något fick ge.

Han spelade i Copa America förra sommaren och efter att ha rapporterat tillbaka City i augusti led en knäbandsskada på träningen – hans första allvarliga problem på 12 år som professionell.

Efter två månader ute spelade han fem matcher och fick sedan en återkomst av skadan i League Cup-segern över Crystal Palace, vilket ledde till ytterligare två månaders frånvaro.

Bacary Sagna grep sin chans med båda händerna och var en av Blues mest konsekventa artister.