Arsene Wenger levererade en varning till fotbollsset barn Pep Guardiola

Arsene Wenger levererade en varning till fotbollsset barn Pep Guardiola inför Manchester Citys kollision med Arsenal på söndagen.

Wenger hävdar att katalan kommer att vara i linje med ”samma behandling” som honom om han kan efterlikna sin livslängd i det engelska spelet.

Arsenal-chefen har utsatts för den hårdaste kritiken av 20-årigt regeringsperiode denna säsong – med till och med delar av klubbens stöd som vänder mot honom.

Guardiola har varit stark i sitt försvar av Wenger – att påstå att behandlingen av fransmannen har varit ”oacceptabel” och ”respektlös”.

Stadschefen har granskats själv under en säsong där hans sida inte lyckats med en riktig titelutmaning och kraschade ut ur Champions League under de senaste 16.

Men det har försvagats messi tröja barn i jämförelse med vad Wenger har tvingats möta, med fans som chartrar plan och organiserar protester för att uttrycka sin missnöje.

På frågan om Guardiola hade fått en enklare åktur sa Wenger: ”Jag känner inte till det lokala sammanhanget i Manchester. Vad har sagts och skrivits.

”Jag respekterar personligen honom enormt som chef. Han har haft en exceptionell karriär.