Manchester City sitter åtta poäng billiga fotbollströjor barn

Pep Guardiola förutspår ett lopp mot ledaren för Premier League-titeln – och tror Jose Mourinho kommer att vara en av hans viktigaste rivaler i slutet av säsongen.

Manchester City sitter åtta poäng billiga fotbollströjor barn utanför Manchester United – och kan förlänga den ledningen till 11 om de slår Burnley i lördagens kick kick.

Men Guardiola – vars lag står inför en potentiellt avgörande månad i december med matcher mot Chelsea, Arsenal och Liverpool – är övertygad om att Mourinhos sida förblir en ”riktig utmanare att vinna Premier League.”

Denna säsong formar sig till att vara den mest ifrågasatta titeln i Premier League-historien, med så många som sex lag i loppet.

Guardiola sa: ”Vi visste det från början. Innan jag kom hit visste jag att så många lag kan vinna Premier League.

”Jag tror att det kommer att avgöras i de senaste åtta eller tio matcherna.

”Det viktiga är att vara där på den tiden.”

Mourinhos United trail City med åtta poäng
Guardiola kan koncentrera sig fullt ut på Citys psg tröja barn titelutmaning efter att ha säkrat kvalet till knockout-stadierna i Champions League den här veckan.

Han medger att Europa har tagit sin vägtull på sin sida – men tror att det är ett mått på deras egna referenser att de bara ligger en punkt bakom ledare Chelsea.

Och när han listade de lag som kommer att vara i strid pekade han på United som han säger är en kommande kraft.

”Efter åtta matcher i Champions League är vi där med topplag som Liverpool, Chelsea, Arsenal och Tottenham,” sade han. ”Och naturligtvis United för att United blir bättre i sina sista matcher så är nu en riktig utmanare att vinna Premier League.

”Det är alltid svårt efter Champions League-spelet på grund av resan och kraven är inte bara fysiska, utan mentala.

”Efter Champions League-spelen är det så tufft och de flesta av spelarna är inte vana att spela tre dagar efter Champions League – men de är i process.

”Vi arbetar med det.”