Jag är fotbollskläder barn väldigt glad över honom

Yaya Toure blev helt professionell under sin Manchester City-exil.

Och det fick honom hög beröm från lagkamraten Bacary Sagna, som sa att den stora mittfältarens uppträdande i träning undviker vad som kunde ha varit en svår situation.

Toure fick fortsätta träna med första laget, även efter att Pep Guardiola mbappe tröja hade förbjudit honom att spela tills dess agent Dmitri Seluk bad om ursäkt för kommentarer han gjorde till media.

Efter att Toure själv utfärdade en ursäkt, lyfte Guardiola förbudet – och ivorianen svarade med båda målen och en man i matchen i 2-1-segern på Crystal Palace.

Ståndet mellan klubben och Seluk kunde ha varit svårt om Toure hade blivit disaffected av situationen, men Sagna sa att han inte kunde ha hanterat det bättre.

Yaya Toure gratulerades av Pep Guardiola efter sin matchvunna skärm på Crystal Palace
Och det var därför de applåderade honom från fältet på Selhurst Park, sa Sagna.

”Det kunde ha varit en svår situation,” sa Sagna.

”Men jag kände mannen som jag inte var förvånad över att se honom uppnå det spel han spelade på Palace eftersom han alltid var respektfull för alla, alltid professionell, och han är alltid den första som försöker spela fotboll, hans fotboll.

”Han var viktig för oss. Tekniskt sett gjorde han stor skillnad i att få oss tillbaka i matchen – och han gjorde två mål! ”

Yaya gör sitt första mål på Selhurst Park
Och Sagna talade för omklädningsrummet när han tillade: ”Jag är fotbollskläder barn väldigt glad över honom, för det har inte varit lätt för honom de senaste veckorna.

”Men han fortsatte att jobba riktigt hårt i träning, stannade professionellt, och det var hans enda belöning.

”Alla vet sin kvalitet, och han visade att han är en bra spelare. Alla väntade sig mycket av honom och han svarade tillbaka.

”Chefen visade sitt förtroende för Yaya, och Yaya gav tillbaka det till honom.

”Yaya är en bra kille och har alltid varit en del av klubben – ingen tvivlar på att han är en bra spelare, men han visade viss karaktär och visade att han kan vara avgörande.”