PÅ FD: Rankades högre än dyra MFF-affären – ”En jävla boost”

När Magnus Pehrsson behövde slänga in en innermittfältare i den andra halvleken mot Djurgården lät MFF-tränaren det dyra sommarförvärvet Bonke Innocent sitta kvar. I stället fick 20-åriga talangen Samuel Adrian göra säsongsdebut i allsvenskan.
– Guld att få förtroendet att hoppa in i en sådan match. En jävla boost så klart, säger Adrian till FotbollDirekt.se.

Med kvarten kvar med underläge 0-1 mot Djurgården tvingades Malmös stjärnmittback Lasse Nielsen bryta matchen. Tränaren Magnus Pehrsson hade inget mittbacksalternativ att slänga in vilket gjorde att Oscar Lewicki fick ta klivet ner i försvaret.

ANNONS

I stället för att slänga in det dyra sommarförvärvet Bonke Innocent, som kostade runt åtta miljoner kronor från Lilleström men som varit en stor besvikelse så här långt, valde ”MP” att ge den 20-åriga mittfältstalangen Samuel Adrian chansen.

I en FD-intervju med Cmores expertkommentator Anders Andersson 2015 lyfte han fram Mattias Svanberg som nästa stora MFF-namn och nu är U21-landslagsmannen en tongivande spelare i samma lag. När Andersson i en ny intervju med FD i början av mars månad fick samma fråga konstaterade han följande:

”Just nu gillar jag Samuel Adrian som är en vänsterfotad innermittfältare. Han har en fin blick för spelet och det finns mycket fotboll i hans huvud psg fotbollströja
.”

För Adrian, som gjorde tre inhopp i fjol, var detta första allsvenska framträdandet under 2018. Trots att Djurgården gjorde mål direkt efter att den unga mittfältaren kommit in på planen svarade Adrian för ett piggt inhopp i förlustmatchen som till sist slutade 0-3 efter ytterligare ett mål på stopptid.

– För egen del kändes det som att jag gjorde bra ifrån mig. Det var så klart jättetråkigt att vi förlorade, för vi vill ju vinna hela tiden. Men som sagt, jag är nöjd med mitt inhopp, säger Adrian till FotbollDirekt.se.

Att du fick hoppa in i stället för Bonke Innocent, hur ser du på det?

– Det är väl inget som jag lägger fokus på. Jag kämpar hårt på varje träning och allt handlar om vad man presterar själv. Sedan vad som är tanken vet jag inte och det ändras ju hela tiden, men gör man bra ifrån sig får man så klart fortsatt förtroende. Det var kul att få komma in i en sådan stor match.

MFF-talanger som Anton Kralj och Teddy Bergqvist har lånats ut till superettanklubbar, men du är kvar och fick hoppa in i ett stormöte mot Djurgården. Det måste kännas bra?

– Ja, det är guld att få förtroendet att hoppa in i en sådan match. Det tyder på att de tror på mig. Personligen är det en jävla boost så klart, jätteroligt!

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om Fotbollströjor barn
.