PÅ FD: Blåvitt-namnet som kittlar – ”En uppgradering jämfört med tidigare”

Det är ingen hemlighet att IFK Göteborg hade ett väldigt jobbigt 2017. Laget slutade tia i tabellen och avslutade säsongen på sämsta sätt genom att förlora med hela 3-0 på hemmaplan mot Gif Sundsvall i sista omgången. Dessutom sparkades tränaren Jörgen Lennartsson i somras.

Men nu är det nya tider i Blåvitt och vindarna blåser åt rätt håll. Ny tränare är succén Poya Asbaghi, som mot alla odds lyckades rädda kvar Gefle i årets superetta.

32-åringen, som blir allsvenskans yngsta tränare kommande säsong, har redan hyllats för sitt ledarskap och sin fotbollsfilosofi. Kring jul berömde experten Ralf Edström den nya Blåvitt-tränaren och jämförde honom med en viss Sven-Göran Eriksson.

2018 har också inletts på bästa sätt för IFK Göteborg. Under årets första vecka har såväl André Calisir som Victor Wernersson värvats in. Calisir, som är fostrad i Djurgården, har sedan 2011 varit försvarsgeneral i Jönköpings Södra, men valde att lämna som Bosman efter det allsvenska uttåget. FD:s krönikör Magnus Österberg ser 27-åringen som ett välbehövligt tillskott i Blåvitts backlinje.

– Calisir är en bra spelare som passar in i Poya Asbaghis modell, det vill säga att snarare spela fotboll än att sparka fotboll, säger Österberg.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollströjor billigt