Lång intervju – Talar ut på FD om Hammarbys nya brasilanska satsning

Hammarby presenterade nyligen ett nyförvärv i brasilianske vänsterbacken Neto Borges. 21-årige Borges har värvats in från CA Tubarao. En klubb i regionalligan i delstaten Santa Catarina och inte från toppligorna Serie A och Serie B.

Nyfikenheten på Borges är stor. Många läsare har undrat kring statusen på ligan han kommer ifrån, och klassen på den nya vänsterbacken. I Hammarby är tron på Neto Borges stark och att han inte kommer från toppligorna säger väldigt lite, menar sportchefen Jesper Jansson.

– Nummer ett är väl att det bor 180 miljoner människor i Brasilien. Bara i Sao Paulo bor det 40 miljoner. Det säger sig självt hur bra klass det är bara i ett regionmästerskap i Sao Paulo, där spelar Serie A-klubbar i regionen mot andra klubbar, med full styrka, lånar ut spelare och många vandrar mellan olika klubbar, säger Jansson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Det är ett komplicerat seriesystem, och om man tror att vi i Sverige ska kunna ta spelare från deras högstaliga… vi har inte en chans att ta Serie A-spelare. Det är en oerhörd konkurrens där, och i Serie A är det så stora pengar, ja större pengar än i stort sett alla europeiska länder bortsett från topp fyra-ligorna. Det är nästan inga brassar som har kommit direkt från Serie A till Sverige, det är väl Fabio Augusto och någon till.

För detaljerad information, klicka här: Köpa Fotbollströjor