JUST NU: Lämnar MFF – och allsvenskan: ”Varit ute efter honom sedan förra året”

Felipe Carvalho har sett ut att lämna Malmö FF då hans kontrakt går ut efter säsongen som varit. En hälskada stoppade uruguayanen från spel från sommaren och framåt.

Östersunds FK har sett ut som ett hett spår för Carvalho – men det blir ingen fortsättning i allsvenskan. Istället är han klar för norska Vålerenga. Ett kontrakt över säsongen 2018 skrevs under i kväll.

– Det har varit lite fram och tillbaka, men det här är en bra lösning för Felipe, säger spelarens agent Terje Liveröd till FotbollDirekt.se.

– De har varit ute efter honom sedan i augusti förra året. Vålerengas nuvarande tränare (Ronny Deila) var i Celtic när de mötte Malmö FF i Champions League-kvalet (2015) så de känner till honom sedan dess och har gärna velat ha honom hos sig.

Vålerenga bekräftar det hela på sin hemsida.

– Vi har signerat en spelare med väldigt stor potential och som vi ser framemot att få in i gruppen. Vi ser fram emot att utveckla honom vidare så att han kan få uppfylla sin dröm att ta steget ut i Europa, säger Vålerengas sportchef Jørgen Ingebrigtsen till hemsidan.

– I Felipe får vi en mittback med spetsegenskaper som snabbhet, duellkraft och någon som är väldigt bra i bägge straffområden. Vi har stark tro på att han kommer passa in i vårt spelsätt och att han kommer göra vårt lag ännu bättre.

För detaljerad information, klicka här: billiga fotbollströjor