PÅ FD: Nigerian kan bli Bajen-aktuell i januari – ”Visat att han är bra”

Hammarby testade i förra veckan Vincent Onovo. En 22-årig mittfältare från Nigeria, som har flera år i finska ligan bakom sig.
Bajen har genom chefsscouten Mikael Hjelmberg följt spelaren under flera år i Finland, där han först gjorde två säsonger i Inter Åbo, innan han i fjol flyttade till flerfaldiga finska mästarna HJK Helsingfors. HJK vann ligan med hela 20 poäng den gångna säsongen, och Onovo gjorde 24 matcher och fyra mål.

Nu har hans kontrakt med HJK gått ut, och han tidigare även tränat med norska Molde. Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar här om intrycken från provspelet.

– Han var här i förra veckan, det här är en spelare som Hammarby har följt i några år genom framför allt Mikael Hjelmberg, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

– En spelare som visat att han är en bra spelare, har ju spelat kontinuerligt i HJK Helsingfors. Det här provspelet är absolut ingen besvikelse, det här är ett namn vi kommer fortsätta följa.

Onovo kan mycket väl bli aktuell i januari, men hans provspel kommer också av den situation med skador och utlånade spelare som uppkommit:

– Först och främst ska man komma ihåg att vi har ett stort förtroende för den trupp vi har i dag. Om allting bara stämmer så är de allra flesta bitar redan på plats. Sedan ska man komma ihåg att vi har en skadebild, Junior och Fenger, som vi lite grann måste avvakta. Där vi inte riktigt vet exakt i dag hur det kommer utvecklas.

– Samtidigt har vi också ett lån i Koffie i USA, och hur vi räknar med att han kommer tillbaka. Så snacket om tunn trupp köper jag inte alls. Man ska komma ihåg att vi har 21+3 spelare i nuläget. Ja det är en del som hänger ihop. Det är ett namn vi kommer fortsätta följa, men som vi inte riktigt vet hur vi ska agera med i nuläget.

Gershon Koffie hann bara göra en allsvensk match för Hammarby i våras innan han lånades ut till klubben han kom i från, New England Revolution i MLS. I går berättade FD om hur Koffie valts ut som en av elva ”protected players” hos klubben – då ett nytt lag (Los Angeles FC) läggs till i MLS till nästa säsong så har de andra klubbarna rätt att skydda spelare som då inte kan draftas till LA i den expansionsdraft som kommer till följd av att ett nytt lag ska in. Ett tecken på att klubben gärna vill behålla mittfältaren:

– Amerikanerna gillar honom ju. De har valt att skydda honom i expansionsdraften. Så det kan bli en förhandlingssituation med honom, det vet vi inte riktigt ännu, säger Jesper Jansson och utvecklar:

– Men det kan hända, och då måste vi fråga oss hur mycket vi behöver honom. Utifrån vad vi har, hur det ser ut och osäkerhet kring en del spelare. Men jag vet att han är uppskattad därborta, och jag vet att han räknas som en av deras (New England Revolutions) viktigaste spelare.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn