MFF:arens kaxiga pik – till egna klubben: ”Ska bli kul att slå sina lagkamrater”

Efter den imponerande femteplatsen i allsvenskan 2010 trillade Trelleborg ur landets högstaserie redan året därpå – för att 2012 åka ur superettan. Två år senare höll laget på att även trilla ner i division 2, men först i sista omgången säkrades kontraktet på målskillnad.

I fjol gjorde Trelleborg comeback i superettan och nu, efter sex års väntan, är laget tillbaka i allsvenskan. Detta efter att skåningarna klarade 1-1 under söndagen på Stadsparksvallen i det allsvenska kvalet, vilket räckte då TFF besegrade Jönköpings Södra på hemmaplan i första mötet.

En av de bästa spelarna i dubbelmötet var Marko Johansson, målvakten som inför den här säsongen lånades ut från Malmö FF till Trelleborg.

– Det är en obeskrivlig känsla. Vilken resa grabbarna gjort redan innan jag kom hit. De höll på att åka ur division 1 och nu är vi i allsvenskan. Jag kom hit för att hjälpa laget och nu har jag hjälpt laget upp till allsvenskan. Jag vet inte vad jag ska säga, säger den exalterade 19-åringen till Cmore.

Det är redan klart att Marko Johansson även nästa år kommer vara utlånad till Trelleborg och det innebär att den MFF-fostrade målvakten kommer ställas mot sina lagkompisar två gånger om under 2018 års säsong.

– Det ska bli kul att kunna slå sina lagkamrater, säger Johansson vars serbiska far Dragan Drljaca vaktade Trelleborgs mål i allsvenskan 1997.

– Det har alltid varit en dröm sedan jag var liten att bli minst lika bra som min far, om inte bättre. Han spelade i allsvenskan och nu är jag också där så nu ska jag bli bättre än honom, konstaterar Johansson.

För detaljerad information, klicka här: billiga fotbollströjor