PÅ FD: Stora orden om Andreas Isaksson – ”Fantastisk, bjuder på sig själv varje dag”

Efter fyra säsonger i Gais valde Tommi Vaiho att vända hem till Djurgården inför årets säsong. Från att ha varit förstamålvakt i Göteborgsklubben har han nu fått nöja sig med tre framträdanden i allsvenskan. Annars har det blivit spel i u21-serien för 29-åringen och på torsdag spelar de final mot Elfsborg.

– Vi har gjort en bra säsong i u21 och nu ska vi avsluta den bra också. Vi kommer att vinna, säger Vaiho segervisst till FotbollDirekt.se.

Vad tycker du om u21-serien? Flera lag är ju kritiska till den.

– Det beror helt på vad motståndarna ställer upp med för lag. Vi har ju kört med en del a-lagsspelare och om motståndarna gör likadant blir det ju bra matcher, men om de ställer upp med massa p17-spelare är det ju inte samma grej. Jag tycker att man på förhand ska bestämma vilket typ av lag som man ska spela med så att det blir samma förutsättningar.

Hur är det att spela u21 jämfört med i fjol då du ändå var ordinarie i superettan? Det är ju ett snäpp ner i kvalitet.

– Ja absolut, så är det, men det visste jag samtidigt om. Jag visste att Isaksson skulle spela de allsvenska matcherna så länge han är frisk. Han är Sveriges bästa målvakt och det tycker jag också att han visat. Han är fantastisk och jag har utvecklats jättemycket av att få träna med honom, konstaterar Vaiho för FD.

Precis, hur mycket har du lärt dig av honom?

– Väldigt mycket. Han pushar mig hela tiden och jag tycker att jag blivit en mycket bättre målvakt under året.

I media bjuder inte Isaksson på så mycket, men vad jag har hört är han en riktigt skön lirare inom laget?

– Ja, han är en fantastisk människa som bjuder på sig själv varje dag. Han är väl inte den som vill ta plats i media utan han visar i stället på planen hur bra han är.

Vaiho har i år noterats för tre allsvenska matcher. Mot Norrköping och Elfsborg hoppade han in i paus respektive i början av andra halvlek och då svarade han för två mycket bra insatser.

Mot Halmstad kunde inte Isaksson komma till spel överhuvudtaget och då fick Vaiho chansen från start med Kenneth Höie(!) på bänken. Djurgården vann med 2-1, men 29-åringen svarade för en rejäl målvaktstavla när han tappade in en boll i mål.

– Förutom Halmstadmatchen tycker jag att jag gjort det bra. Det har även gått bra i u21 när vi mött bra motstånd.

Du ångrar inte att du lämnade Gais för Djurgården i vintras?

För detaljerad information, klicka här: billiga fotbollströjor