Han armbågade mig i ansiktet

När Djurgården förlorade mot Hammarby i juni med 3-1 saknades en då skadad Jonas Olsson. Därför var det under söndagskvällen första gången som två av allsvenskans absolut bästa huvudspelare i Jonas Olsson och Björn Paulsen ställdes mot varandra.

De två giganterna gjorde varsitt mål i 1-1-segern och just Olsson och Paulsen hamnade i många dueller när det vankades fasta situationer. När Djurgårdens stjärnmittback tryckte in 1-1 hade Paulsen samtidigt åkt i backen efter att ha blivit dragen i armen av Gustav Engvall och dansken anser att domaren Bojan Pandzic inte skulle ha godkänt målet.

– Olsson är i min zon, men någon drar mig i armen och jag tycker att det är frispark. Det var det som jag kände. Mycket händer i straffområdet, men när vi gör mål får de frispark för ingenting. Det var frustrerande, säger Paulsen till FotbollDirekt.se.

Mittbacken är inne på Hammarbys 2-1-mål i 64:e minuten som vinkades av efter att Jonas Olsson åkt i backen. Pa Dibba, som var den som blåstes av för gruff, gjorde dock ingenting vilket fick Hammarbys tränare Jakob Michelsen att koka efteråt.

– Det är pinsamt. Det skulle vara ett solklart mål. Han vet om att han gjorde ett misstag. Jonas Olsson är en bra spelare och han pratade med domaren precis innan målet. Han filmar och domaren faller för det. Vi ska ha det där målet, konstaterade Michelsen i den mixade zonen.

Björn Paulsen är inne på liknande resonemang som sin tränare.

– Det är samma sak som vid deras 1-1-mål. Domaren håller ingen jämn nivå. Det borde ha varit samma domslut i bägge situationerna. Pa (Dibba) stod bara där. Jag hoppas att domaren lär sig av detta. Vi är alla människor.

Du och Jonas Olsson hade många dueller under matchen?

– Ja, så blir det naturligtvis när det är två så pass stora killar. Han armbågade mig i ansiktet i första halvlek, men det är normalt att man får extra adrenalin i sådana här typer av matcher. Det var kul att spela mot en tidigare Premier League-spelare. Han har varit på den högsta nivån och jag försökte vara starkare än honom.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn