Neymar klar för Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain har slutfört värvningen av Barcelonas superstjärna Neymar.
Paris Saint-Germain bekräftar på sin officiella hemsida att Neymar, 25, är klar för klubben.

Tidigare under dagen meddelade Barcelona att utköpsklausulen på 2,1 miljarder kronor aktiverats.

Anfallaren har signerat ett femårskontrakt med PSG.

– Jag är extremt glad över att komma till Paris Saint-Germain. Sedan jag anlände till Europa har klubben alltid varit en av de mest konkurrenskraftiga och mest ambitiösa, säger Neymar till hemsidan och fortsätter:

– Och den största utmaningen, vad som motiverade mig mest att ansluta till mina nya lagkamrater är att hjälpa klubben att erövra titlarna deras fans vill ha. Paris Saint-Germains ambition attraherade mig till klubben, tillsammans med passionen och energin det medför.

– Jag har spelat fyra säsonger i Europa och jag känner mig redo att anta utmaningen. Från och med i dag kommer jag göra allt jag kan för att hjälpa mina nya lagkamrater, att öppna upp nya horisonter för min klubb och skapa glädje till dess miljontals supportrar runtom i världen.

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi är mycket nöjd med att stjärnvärvningen är i hamn.

– Det med stor glädje och stolthet vi välkomnar Neymar Jr till Paris Saint-Germain, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Neymar Jr är i dag en av de allra bästa spelarna i världsfotbollen. Hans vinnarmentalitet, karaktärsstyrka och ledarskap har gjort honom till en fantastisk spelare. Han kommer medföra en mycket positiv energi till den här klubben.

Enligt flera medier får Neymar motsvarande 5,5 miljoner kronor netto i veckan. Totalt blir affären värd 4,8 miljarder kronor inklusive alla klausuler, bonusar och skatter.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn

får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykelstaket ställs fram för låsning.

Supporterinfo: BK Häcken hemma

Nu på söndag klockan 15.00 är det dags för Hammarbys nästa match i Allsvenskan, och den spelas hemma på Tele2 Arena, med BK Häcken på motståndarnas planhalva. Ungefär 18 000 har redan nu säkrat biljett. Här är samlad publikinformation för dig som finns bland dessa, och för dig som just ska till att köpa plåt.

Arena och biljetter

Matchstart: 15.00Entréerna öppnar: Klockan 14.00. OBS: Kom i tid. Vid ankomst från en kvart innan avspark blir väntan längre och risk för att missa början av matchen finns.Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Karta med entréer hittar du här.

Åldersgränser för de olika biljettkategoriernaVuxen: 19 år och äldre.Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.Ungdom: Till och med 18 år.Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, förutsatt att barnet sitter i vuxens knä och inte upptar stolsplats. Detta gäller endast sittplats.

Biljettköp och biljettutlämning matchdag: Biljettluckorna vid Globen Torg som öppnar två timmar innan match. OBS: Vi rekommenderar er alla att undvika köp och uthämtning på matchdag och att istället ha biljetten klar på förhand, antingen i utskrift eller på mobilen.

Förköp görs via den här länken.

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

Förköp i ServiceCenter (vid SkyView):Måndag – fredag 09.30-18.00Lördag – söndag 09.30-16.00OBS: Ej öppet matchdag

Förköp i Callcenter (0771-310000):Måndag – fredag 09.00-18.00Lördag – söndag 10.00-15.00

Ladda ner AXS mobilapp för enkelt biljettköp där din mobil skannas av i entrén. 

Problem i samband med inpassering: Vänd dig till Ticket Info Norr där du kan få hjälp.Säsongskort: Säsongskorten används vid entrén genom att hållas upp för personal för inskanning.Bortasektion: Entré P. Ingång från sydöstra hörnet. För biljettköp se BK Häckens hemsida.

Övriga frågor och svar kring biljettköp: biljetter@hammarbyfotboll.se

Till och från arenan: Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan, Globen, Skärmarbrink och Blåsut. Närmaste stationer med tvärbanan är Globen och Gullmarsplan. Med buss går flertalet linjer till Gullmarsplan.

Parkering: Arenagaraget under arenan har 650 P-platser. Globengaraget har 1500 platser.

Service och säkerhet

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Vi har vid ett par matcher upplevt inkastade smällare/bangers som utsatt både publik, personal och spelet på planen för risker. Detta är oacceptabelt och något som Hammarby Fotboll jobbar tillsammans med supportergrupper för att stävja. Utöver det finns ett par andra ageranden som vi arbetar för att minimera och ber om hjälp med att stävja, såsom:

– andra inkastade föremål– okontrollerad pyroteknik– bråk på och utanför arena

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan. Rökrutor finns längs norra och södra kortsidan på övre etage och längs västra och östra långsidan på nedre etage.Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.Stå/sitt på rätt läktare: För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för och omtanke om såväl annan publik som personal.

Personal: Två SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget och för framtida önskemål. Klackservicevärdar finns vid klacken, BUS-personal vid familjeläktare och Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns också på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare med publik, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats både för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

Mat och dryck

Plan 4 (nedre etage): Barer finns bakom de båda långsidorna. Kiosker och snabbmatsförsäljning hittar du bakom västra, östra och norra läktarna. Dessutom finns enklare mat att köpa bakom norra.Plan 5 (mellanetage): Kiosker och snabbmat bakom de sydöstra och sydvästra hörnen.Plan 6 (övre etage): Barerna på det övre etaget ligger bakom norra och södra läktarna. Bakom norra finns dessutom kiosk och snabbmat, vilket du även har tillgång till bakom de västra och östra kortsidorna.

Utöver detta finns även ett antal mobila enheter med försäljning som öppnar ihop med entréerna klockan 14.00. Stängning sker utifrån efterfrågan. Om en mobil enhet stängs ska det framgå vilken som är din närmsta öppna.

Från barer kan ingen mat eller dryck alls tas med ut. Detta gäller även alkoholfri dryck som exempelvis kaffe.

Fotboll Utan Fylla: Hammarby Fotboll deltar tillsammans med arenabolaget och AIK och Djurgården i det av STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) initierade projektet Fotboll Utan Fylla. Syftet är att minska ytterligheter i alkoholpåverkan, för att minimera de värsta fyllenivåerna och därmed öka ansvarstagandet som arrangör, och för att minska riskerna för förlorade alkoholtillstånd inne på arenan. Läs mer om STAD här.

Av denna anledning sker fler nekanden av alkoholförsäljning till individer som av personal anses vara för överförfriskade. Detta gäller även vid försäljning av folköl.

Barn och familj

Familjeläktare finns bakom nordöstra respektive det sydvästra läktarhörnet, på övre etage. 

Aktiviteter och erbjudandet för BUS-ungar:

BUS på arenan: Bakom den nordöstra familjeläktaren finns BUS-personal på plats med aktiviteter för de yngsta supportrarna. Vid denna match finns förutom infobord även ansiktsmålning, skott på mål, rithörna och fotbollsspel.

Medlemskap är gratis och ordnas av personal på plats.

BUS-Land: Ute i arenaområdet framför Globen(vid Sky View) finns BUS-landet med aktiviteter för barn. Det sätts upp tre timmar innan match och är igång fram till matchstart. Aktiviteten vänder sig till medlemmar i BUS.

Barnvagnar får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykelstaket ställs fram för låsning.

Ungdomsklack!

För barn mellan 9-15 år finns möjligheten att stå i en ungdomsklack, placerat i det sydvästra hörnet på nedre etage (Sektion A 214). Biljetten kostar endast 70 kronor och köpes här.

Mer info om ungdomsklacken hittar du här.

Funktionshinder

Biljettköp och entréer: Görs via telefon till callcenter: 077 131 00 00. På biljetten anges vilken entré som gäller.

Tillgänglighetsplatser finns på samtliga plan med entréer enligt följande:

Nedre etage (plan 4) på den västra och östra långsidan: Entré X på norra sidan, till vilken du tar dig även från trafikplan.Övre etage (plan 6) norra läktaren: Entré XMellanetage (plan 5) södra läktaren sektioner 211-225: Entré I på södra sidan, till vilken du tar dig även från markplan.

Handikapparkering: I parkeringsgaraget, som nu är öppet under arenan, finns fasta privata handikapplatser i den södra respektive norra ändan. Från garaget tas lämpligast hiss I upp på brickan på det stora entréplanet. På trafikplan finns handikapparkering på Svenne Berkas torg (södra torget). Här finns en översikt över arenan.

Supporterrelaterat

Klubbens souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll har souvenirförsäljning på följande platser:– Nedre etage: Bakom nordvästra och nordöstra läktarna– Övre etage: Bakom norra och södra läktarna– Utomhus: Utanför norra såvida inte vädret är för dåligt. Passa på att införskaffa din souvenir redan innan du är på arenan.

Supportrarnas souvenirförsäljning: Supportergrupper kommer att ha souvenirförsäljning på plats bakom den norra och västra läktaren på nedre etage och även en del utanför arenan på den norra sidan.

Tifoinsamling: Insamling till tifon sker vid varje match innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också bidra genom att sätta in valfri summa på postgiro 311535-9, eller Swisha på 076 559 64 51.

Supportrarnas Matchprogram: Sveriges bästa matchprogram, som dessutom görs av supportrar, finns att köpa på olika försäljningsplatser utanför arenan. Pris: 30 kronor.

Supportersamling: Som vanligt organiseras en större supportersamling sker på krogen Slakthuset i Slakthusområdet. Bara Bajare och Sudra Divizione står som arrangörer. Utöver det samlas många supportrar vid denna match i Grynkvarnsparken några stenkast från Gullmarsplan.

Hammarbysupportrar samlas i övrigt främst på Södermalm, Gullmarsplan och i arenaområdet. Exempel på Bajenkrogar:Ölstugan Gullmarsplan Kvarnen Gröne Jägaren Restaurang PelikanThe Central BarNortons Bar

Sommarfest med Bajen Fans: Efter matchens slut slår Bajen Fans upp portarna till anrika Hammarby Rodds lokal, för en fest långt in på småtimmarna till Hammarbys ära. Musik, mat, dryck, grönvitt skitsnack, bad med mera. Förbokning krävs. Mer information finns här.

Övrigt

Bollkallar: Matchens bollkallar är från Hammarby Fotbolls pojklag 02.Spelareskort: Ungdomsspelare från Hammarbys Sommarfotbollsskola.Klackpepp: 25 minuter innan matchstart går ungarna från spelareskorten en runda framför klacken och drar igång stämningen.

50/50-lotter: Försäljningen startar två timmar innan match utanför arenan. Det är spelare från två ungdomslag som tillsammans med föräldrar sköter detta. Säljarna är iklädda västar. Utöver ambulerande säljare kommer det finnas fyra säljstationer på Globentorget (från McDonalds till Tele2 Arena). Säljstationerna kommer att synas genom en flera meter hög orange beachflagga märkt “50/50”.50 procent av försäljningen går till en ensam vinnare och 50 procent till Hammarby Ungdomsfotboll. Vinnande lottnummer och vinstsumma presenteras under halvtidspausen och på hammarbyfotboll.se dagen efter match.

Tak: Inget tak på. Detta gäller för samtliga matcher mellan 15 mars och 15 november – endast med undantag om vädret är sådant att matchen annars inte kan genomföras.

Har du hittat något? Lämna till centralvakten vid Globen Gate utanför kontorstid. Lämna till vakten vid SGA:s kontor vid Globen Torg under kontorstid.Har du tappar något? Hämta hos vakten vid SGA:s kontor vid Globen Torg under kontorstid.

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO Jakob Uddeholt: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.seFör frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se

Foto: Bildbyrån

För detaljerad information, klicka här:
billiga fotbollströjor