FD:s krönikör – ”Tror inte att Djurgården blir kvar i toppen”

Djurgården tog tre nya poäng och gick förbi både IK Sirius och rivalen AIK i tabellen. Laget går nu upp på en andraplats bakom Malmö FF men FD:s krönikör Magnus Österberg tror ändå inte att laget har vad som krävs för att utmana i toppen av tabellen.

Djurgården går upp på 30 poäng, samma som IK Sirius och två poäng före AIK som dock har en match mindre spelad. Är du förvånad?
– Hela serien känns lite… jag ska inte säga upp och ner för det stämmer inte. Men det är flera lag som har överraskat under säsongen. Några positivt och några negativt. Djurgården har för mig överraskat positivt och jag är förvånad att de nu ligger så högt upp i tabellen. Det känns som att laget och supportrarna inte ens har varit nöjda själva men plötsligt ligger de tvåa. Jag har inte sett alla matcher i år men jag tycker inte att de har imponerat spelmässigt men har ändå hittat vägar att vinna matcher och i slutändan är det vad fotboll handlar om. Att ändå få med sig trepoängare när spelet inte fungerar så bra är vad som skiljer mittenlag och topplag åt. Men tabellen är långt ifrån klar och vi kommer förmodligen att se flera svängar innan säsongen är över.

Vad beror det då på att de får med sig segrarna?
– Alla som spelar är med och bidrar såklart sen kan spelare som har varit med och har samlat på sig erfarenhet bidra med ett lugn. Det tror jag har varit viktigt. Sen är det precis det jag var inne på… att de vinner matcher även om spelet inte stämmer. De kan göra mål på många olika sätt och har varit ganska effektiva. Att de är starka på fasta situationer är en sån sak. Det är ett enkelt sätt att göra mål på och det är just den förmågan att göra enkla mål som har gjort att poängen trillat in.

Var i tabellen tror du att vi kan hitta Djurgården när vi summerar säsongen?
– Det är väldigt många matcher kvar och några dagar kvar på transferfönstret också. De sista dagarna på transferfönstret kan betyda mycket för Djurgården och för andra lag i närheten. Men jag tror inte att Djurgården blir kvar i toppen. Iallafall inte i den absoluta toppen med Malmö. Men jag måste säga att jag är förvånad att de har klättrat så högt och de kanske gör mig förvånad igen. De kommer vara med och slåss om Europa-platserna även om flera andra lag kommer att bjuda på svårt motstånd. IFK Norrköping är inne i en rejäl formsvacka men borde kunna ta sig högre upp, Elfsborg hade en kass vår men känns som att de kan höja sig under våren. Tabellen kan förändras mycket och det är många matcher kvar.

Vad tror du om de schweiziska ryktena som placerar Jonas Olsson i FC Lugano?
– Jag vet inte vad det är för människa som påtalat det här. Att det pågår diskussioner mellan agenter och sportchefer utan att spelare vet om det – det händer ju. Det heter silly season för en anledning och det här ger verkligen skäl till namnet. Ryktet låter väldigt udda, för udda för att man våga tro på det. Olsson sa idag att han var trivs i Dif och varför skulle han inte göra det? Han ville hem, Djurgården plockade hem honom och spelmässigt har det gått bra. Jag tror inte att han skulle ha hunnit bli missnöjd efter bara bara några månader i klubben.

Men OM det finns substans i ryktet. Hur stor förlust är det för Djurgården?
– Det skulle vara en rejäl förlust för Djurgården. Han betyder mycket för deras försvarsspel och är ett farligt hot offensivt med sitt huvudspel. Han är också en karaktär som bidrar väldigt mycket vid sidan av planen med sin erfarenhet. Han skulle vara svår att ersätta med bara elva dagar kvar på fönstret om han nu skulle lämna, avslutar Österberg.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn

För detaljerad information

HTV: Jiloan – "Straffen och utvisningen försvårar för oss"

En stark inledning var förgäves efter att Jönköpings Södra efter en knapp halvtimme fått straff, och kort därefter drog Pa Dibba på sig ett rött kort. Jilloan konstaterar att Bajen därefter gör en okej insats, men det räcker inte för att utjämna. Mittfältaren själv störs av en känning i foten som gör att han inte är redo för 90 minuters spel, vilket han berättar mer om här.    

För detaljerad information, klicka här:
billiga fotbollströjor