AVSLÖJAR: Jajic lämnar Hammarby: ”Han behöver det nu”

Hammarby lånar ut Dusan Jajic – enligt uppgifter till FD så lämnar landslagstalangen på lån till superettan i sommarfönstret.
– Vi tittar på Dusans utveckling och dels på våra egna behov. I så fall sker det via ett samarbetsavtal där vi kan kalla tillbaka honom, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Hammarby värvade Dusan Jajic från IFK Haninge/Brandbergen inför säsongen 2015, och han fick göra allsvensk debut som 17-åring samma år. I fjol blev det tre allsvenska matcher och försäsongen gav hopp om fler, då han fick gott om speltid under nye Jakob Michelsen.

Hammarby förlängde också i mars kontraktet med Jajic. Men efter att allsvenskan drog i gång har det inte blivit så många framträdanden. U-landslagsmittfältaren står på tre matcher, varav en från start.

Han har själv varit öppen med att han gärna rör på sig för att få speltid, och FD har tidigare skrivit om att det är på gång med en utlåning.

LÄS: JESPER JANSON PÅ GOTHIA CUP – TITTAR PÅ NYA TALANGER

Nu är det klart – enligt uppgifter till FD så är Hammarby överens med en icke namngiven klubb i superettan om en utlåning nu i sommarfönstret. Det handlar om ett lån för säsongen ut.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson bekräftar delvis det hela – men tonar ner att det är helt klart.

– Vi tittar på det och vi har gjort upp ett samarbetsavtal. Men samtidigt beror det lite på vad som händer i den befintliga truppen, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

– Så jag skulle inte säga att det är helt klart. Vi tittar dels på Dusans utveckling, och dels på våra egna behov. Vi tittar på det läge han är i… speltid, han behöver det nu. Sedan måste vi se på vår egen situation först. Blir det så så sker det via ett samarbetsavtal där vi kan kalla tillbaka honom under säsong.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn