FD:s krönikör: ”Cibicki inte alls bra – borde parkeras på bänken”

Med Markus Rosenberg skadad fick Pawel Cibicki ett extra stort ansvar på sina axlar i Champions Leagues kvalmöte mot Vardar i afton. Matchen slutade 1-1 och Cibicki svarade för en blek insats.
– Han var inte alls bra och jag tycker att han var kvar på planen för länge, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Malmö FF fick ingen sprakande start på sommarens Champions League-äventyr. Kvalmötet mot Vardar i första rundan slutade 1-1 på Swedbank Stadion under onsdagskvällen, detta efter att Franz Brorsson nickat in kvitteringen med kvarten kvar.

Anders Christiansen var sedan på stopptid millimeter från att skjuta 2-1 till MFF, men projektilen tog i ribban och snöpligt ner på mållinjen. Nu måste MFF göra mål i returen för att gå vidare till nästa runda, men FD:s krönikör Magnus Österberg tror ändå på avancemang för skåningarna.

– Jag tycker att MFF är ett bättre lag totalt sett. Om jag tidigare sa 70-30 i MFF:s favör får jag väl säga 60-40 nu. Vardar är ett lag som MFF bara ska slå ut, annars har de inget i Champions League att göra.

Vad säger du om matchen?

– Det känns som att MFF är närmare att vinna än vad Vardar är. Samtidigt tycker jag att Malmö har problem i matchen. De blev lätt störda av Vardars press. Visserligen satte de en hög press, men den var ju inte så bra och MFF hade lätt kunnat spela sig ur den. Jag tycker att de stressade upp sig i onödan.

Hur tungt är det nu för MFF att åka ner till Makedonien och veta om att de måste göra mål?

– Det är nog inte så tungt. Magnus Pehrsson och de andra ledarna har nog en ännu tydligare bild av vad de ska göra nu och de behöver jobba på kantspelet. Det blev mycket bättre när Eikrem och Svanberg kom in (byttes in direkt efter Vardars mål i 63:e minuten). De hade kanske kunnat justera det tidigare men nu har de möjlighet att göra det till nästa match. Det tror jag blir en nyckel.

Borde Magnus Pehrsson starta med Svanberg och Eikrem på Rakips och Konates/Yotúns bekostnad?

– Det där är ju en balansfråga som ligger på Pehrssons bord, men jag har svårt att förstå varför inte Eikrem startar varje match. Han har sådana enorma kvalitéer, inte minst på fasta situationer.

Som så många gånger förr var det just Eikrem som spelade fram till MFF:s kvittering i matchen, just genom en frispark från vänster. En spelare som Österberg inte alls imponerades av i matchen var Pawel Cibicki, som byttes ut i 86:e minuten mot ynglingen Teddy Bergqvist.

– Cibicki var inte alls bra och jag tycker att han var kvar på planen för länge. Jag hade ryckt honom tidigare. Han verkar inte vara i form för fem öre och frågan är om inte Pehrsson borde ruska om Cibicki genom att parkera honom på bänken.

För detaljerad information, klicka här: Fotbollskläder barn