Djurgården i dramatiskt slut – avgjorde på stopptid

Djurgården slog Örebro med 4-0 tidigare i vår. I dag blev det ännu en seger – nu med 2-1. Målet på övertid av Niklas Gunnarsson. FD rapporterade LIVE – här referatet från Behrn Arena.

FOTBOLLDIREKT – LIVE
Örebro-Djurgården 1-2 (0-1).

Här följer dagens referat från Örebro.

Djurgården har tagit ledningen tidigt mot ÖSK på Behrn Arena. Redan efter tio minuter dömdes en straffspark.
Othman El Kabir fick chansen och gjorde 0-1.
Men mest är det Örebro som tar initiativ. Klart mer procent av matchbilden. Fram till målet fanns flera chanser till ett ledningsmål för hemmalaget.

ÖSK håller i takten och har fortsatt efter en halvtimme klart mer av spelet än Djurgården men har svårt att komma till på ett avgörande vis sista tredjedelen av banan.

Kennedy Igboananike saknas. Klart tomrum efter stjärnan.
ÖSK med ett farligt läge i slutet av första när Sema kom loss med hur Victor Sköld missade i upplagt läge med skev touch på bollen.
I 41-42 minuten var först Badji mycket nära 0-2 för Djurgården när han tar mycket utrymme, skärmar av bollen, och bredbent vänder om med ett lågt skott som med möda räddas. Nära för Dif där.

30-40 sekunder senare så var Sema när att komma igenom men kolliderar med Andreas Isaksson – och faller. Straff ville många se där men domaren friade.

Örebro förtjänar så mycket mer. Ett stort bollinnehav och betydligt mer motor i spelet än vad Djurgården har men allt jämnt 0-1 i halvtid.

I andra kommer nu Haris Radetinac få sin första a-lagschans sedan den svåra skadan förra sommaren. Efterlängtat och spännande efter en serie matcher i U21. Haris startar andra halvlek.

Tråkigt nog så rapporteras Jonathan Augustinsson vara skadad. Han bryter och spelar inte andra halvlek.

Nordic Gerzic gick också av efter bara några minuter av andra när han lämnar över lagkaptensbindeln till Almebäck. Dock inte skadad, utan sannolikt i förebyggande syfte då Gerzic uppges inte ha tränat ordinarie på slutet.

Kvarten före slutet så bryter Jesper Karlström för Djurgården. Såg lätt skadad ut, ersätts av Filip Tasic. 18-åring som varit utlånad.
Örebro-Djurgården ännu 0-1.

I 82:a minuten 1-1. Nahir Besara avslutar prickfritt. Kliniskt när ÖSK äntligen får utdelning på sitt totalt sett stora spelövertag – även om Dif haft lite mer i andra halvlek.

Djurgården slog sedan till på övertid.
1-2 när Niklas Gunnarsson fick pannan på en boll från Kevin Walker. Frisparken träffades perfekt och målet kom på en minuts övertid.

MATCHEN ÄR SLUT.

I början av maj gjorde Djurgården sitt kanske starkaste resultat i år.

Storsegern mot Örebro på bortaplan gav stora rubriker och Gustav Engvall närmade sig total succé.

Fortsättningen blev sedan inte fullt så glamourmässig för vare sig Djurgården eller Engvall som båda tappade fart fram till sommaruppehållet.
I dag är stockholmarna i gång igen men är det utan Engvall som bara har tre allsvenska matcher kvar innan han ska vara tillbaka tillbaka till England och Bristols pre-season camp – och det är osäkert om anfallaren återvänder.

LÄS: LANDAR HAN REDAN DENNA VECKA I STOCKHOLM FÖR ATT TRÄFFA DJURGÅRDEN?

Djurgården möter alltså Örebro i eftermiddag borta på Behrn Arena och det med Haris Radetinac med som alltså kan få göra sin första a-lagsmatch sedan comebacken.

LÄS: VALDE POPKONSERT FÖRE TRÄNING – SPELAR HAN I DAG?

Dif:s startlag, enligt klubbens officiella hemsida:
Andreas Isaksson
Jonathan Augustinsson, Niklas Gunnarsson, Souleymane Kone, Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström (K), Othman El Kabir
Jesper Karlström, Aliou Badji.

Bänk: Tommi Vaiho, Marcus Enström, Filip Tasic, Haris Radetinac, Haruna Garba, Amadou Jawo.

Örebros startlag, enligt ÖSK:s officiella Twitter:

Oscar Jansson.
Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines, Sebastian Ring.
Michael Omoh – Johan Mårtensson, Nordic Gerzic, Maic Sema.
Nahir Besara, Victor Sköld.

För detaljerad information, klicka här: billiga fotbollströjor