PÅ FD: MFF-Franz redo – men lider med Rakip: ”Trodde han skulle komma med”

Franz Brorsson är inte bara kvitt sin tre matchers långa avstängning – han togs tidigare i dag ut i Håkan Ericsons EM-trupp till sommarens U21-slutspel. Brorsson hade dock hoppats att hans lagkompis Erdal Rakip också skulle komma med.
– Erdal har gjort det fantastiskt bra, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Det var i slutet av matchen mot Östersund för dryga två veckor sedan som Brorsson fick syna det röda kortet efter en tuff tackling på Jamie Hopcutt.

21-åriga mittbacken stängdes av i tre matcher och missade därmed mötena med Hammarby, Norrköping och AIK.

När MFF avslutar vårsäsongen på lördag mot Jönköpings Södra är dock Brorsson åter tillgänglig för spel – och formen är ändå god, medger han.

– Det är tråkigt att jag missade tre matcher, men jag spelade 65 minuter i dag mot Halmstad i U21 (seger 3-1). Jag var lite andfådd i början men annars var det inga problem. Jag har tränat på bra själv också, säger Brorsson till FotbollDirekt.se.

Att Brorsson nu är kvitt sin avstängning är inte det enda glädjeämnet för mittbacken. Tidigare i dag presenterade Håkan Ericson sin trupp till U21-EM i Polen och Brorsson kom som väntat med.

– Lite nervös var man ju, men jag hade snackat med Håkan för någon dag sedan så jag var rätt förberedd på det.

Din lagkompis Erdal Rakip kom dock inte med. Vad tycker du om det?

– Jag har inte stenkoll på de andra spelarna, men Erdal har gjort det fantastiskt bra. Jag trodde att han skulle komma med. Samtidigt har vi en bra trupp med många utlandsproffs som jag inte har så bra koll på, men Erdal har ju startat nästan alla matcher för oss i år…

Som tidigare rapporterats om är Rakip besviken över petningen och till Sportbladet konstaterade han att han inte stänger dörren för att byta landslag.

– Sverige är så klart mitt förstaval, men blir man inte uttagen så får man tänka på sin framtid. Makedonien har bjudit in mig, det har även varit snack om A-landslaget. Turkiet har jag snackat med. Jag har inte stängt dörren till någon av dem, sa Rakip till Sportbladet tidigare i dag.

Brorsson hoppas inte att den missade EM-platsen ska få Rakip att överge Sverige.

– Det hade varit väldigt tråkigt så klart. Då hade vi förlorat ännu en duktig spelare.

För detaljerad information, klicka här: billiga fotbollströjor